Świnki w kocykach to nasza nazwa na najbanalniejszą przekąskę, która sprawdzi się w każdych okolicznościach. Są idealne, gdy nagle wpadają goście i świetne, gdy trzeba zrobić do jedzenia coś na szybko. To nic innego, jak małe paróweczki pieczone w kołderkach z ciasta francuskiego. Dzieciaki je kochają!
Świnki w kocykach
Drukuj
Czas przygotowania
10 minuty
Czas gotowania
15 minuty
Łączny czas
25 minuty
Ilość porcji
4 porcje
Składniki
- 1 płat ciasta francuskiego
- 1 opakowanie małych paróweczek
- opcjonalnie sezam do posypania
Przygotowanie
-
Rozgrzewamy piekarnik do 190 st. C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie kroimy na paski i każdym paskiem owijamy paróweczkę.
-
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 15 min. lub do zrumienienia. Podajemy z keczupem lub musztardą – jak kto lubi.