Świnki w kocykach

Świnki w kocykach to nasza nazwa na najbanalniejszą przekąskę, która sprawdzi się w każdych okolicznościach. Są idealne, gdy nagle wpadają goście i świetne, gdy trzeba zrobić do jedzenia coś na szybko. To nic innego, jak małe paróweczki pieczone w kołderkach z ciasta francuskiego. Dzieciaki je kochają!

5 from 1 vote
by Karolina Krawczyk

Świnki w kocykach

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Łączny czas 25 minuty
Ilość porcji 4 porcje

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie małych paróweczek
  • opcjonalnie sezam do posypania

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 190 st. C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie kroimy na paski i każdym paskiem owijamy paróweczkę.

  2. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 15 min. lub do zrumienienia. Podajemy z keczupem lub musztardą – jak kto lubi.

Hit enter to search or ESC to close