Oreo Brownie

Brownie i ciasteczka Oreo to najlepsze połączenie na świecie. Chrupiąca posypka z ciasteczek Oreo i czekoladowe ciasto, a do tego szklanka mleka! Ciasto jest dziecinnie proste, a jeśli nie lubisz ciasteczek Oreo, możesz wybrać inne – takie, które lubisz. I powiem Wam w sekrecie, że Święty Mikołaj uwielbia to ciasto!

5 from 1 vote
by Karolina Krawczyk

Oreo Brownie

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Łączny czas 30 minuty
Ilość porcji 10 porcji
Kalorie 261 kcal

Składniki

  • 120 ml oleju
  • 100 g cukru
  • 5 g ekstraktu waniliowego
  • 2 jajka
  • 2 g proszku do pieczenia
  • 35 g kakao
  • 2 g soli
  • 65 g mąki
  • 8 sztuk ciasteczek Oreo

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C. Mieszamy olej i cukier, aż dobrze się połączą. Dodajemy jajka i ekstrakt waniliowy. Miksujemy, aż wszystko dokładnie się wymiesza.

  2. Wszystkie suche składniki mieszamy w osobnej misce. Następnie łączymy suche składniki z mokrymi.

  3. Ciasteczka Oreo kruszymy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem kwadratowej formy (22×22 cm). Wierzch posypujemy ciasteczkami Oreo.

  4. Pieczemy przez 20 minut. Przed pokrojeniem studzimy.

Hit enter to search or ESC to close