Kiedy pogoda zaczyna zmieniać się na bardziej przyjazną, a w powietrzu coraz bardziej czuć wiosnę, radykalnie też zmienia się moja dieta. Jakby organizm sam zarządził, że z kuchni rozgrzewającej przesiadamy się teraz na tę lekką, letnią. I tak mnie jakoś naszło w tym tygodniu na guacamole.
Letnie guacamole
Drukuj
Czas przygotowania
15 minuty
Łączny czas
15 minuty
Ilość porcji
4 porcje
Kalorie
157 kcal
Składniki
- 4 dojrzałe awokado
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1/2 jalapeno
- 1/2 pomidora
- 1/4 szklanki posiekanej kolendry
- sok z 1 limonki
Przygotowanie
-
Wyciągamy miąższ z awokado i rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekaną cebulę, jalapeno, pomidory i kolendrę. Wyciskamy świeży sok z limonki i mieszamy. Podajemy z nachosami lub chipsami.