Kefir truskawkowo-kokosowy

Koktajle to świetna opcja na drugie śniadanie – zwłaszcza dla tych, którzy w ciągu dnia nie są w stanie zbyt wiele przełknąć. Możemy przemycić naszemu organizmowi porcję owoców i białka. Ostatnio podsunęłam Wam propozycję smoothie owocowo-warzywnego, dziś koktajl owocowy na bazie kefiru. Jego zaletą jest to, że jest całoroczny. Zimą używam do niego mrożonych truskawek, a w sezonie można użyć świeżych owoców. O każdej porze roku smakuje jednak wakacjami…

by Karolina Krawczyk

Kefir truskawkowo-kokosowy

Drukuj
Czas przygotowania 5 minuty
Łączny czas 5 minuty
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 113 kcal

Składniki

  • 2 szklanki kefiur
  • 1 szklanka mrożonych truskawek
  • 2 łyżeczki świeżej, zielnej mięty
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

Przygotowanie

  1. Zmiksuj wszystkie składniki. Gotowy koktajl przelej do szklanki.

Hit enter to search or ESC to close